CK SLAN tour - logo

Další informace

Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina

Bosna a Hercegovina je federativní přímořská republika na Balkánském poloostrově v jihovýchodní Evropě. Sousedí s Chorvatskem, Srbskem a Černou Horou. Do roku 1992 byla součástí bývalé Jugoslávie. S mořem je spojena úzkým koridorem k přístavu Neum.

Chorvatsko
Chorvatsko

Chorvatsko (Republika Hrvatska) je jeden z nástupnických států bývalé Jugoslávie, který se geograficky nachází na pomezí střední a jihovýchodní Evropy. Jeho sousedy jsou Slovinsko, Maďarsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina a Černá Hora.

Dubrovník
Dubrovník

Dubrovník se nachází v nejjižnější části Chorvatska, v jižní Dalmácii, rozkládá se na pobřežním výběžku pod úpatím hory Srdlje - 412 m. Od severu je chráněn vápencovým pohořím Popovo polje. Severozápadním směrem je sedm Elafitských /Jelení o./ ostrůvků, tři z nich jsou obydlené (Koločep, Lopud, Šipan) a jihovýchodním směrem je ostrůvek Lokrum. Město stojí na lokalitě seismicky aktivní, poslední větší zemětřesení jej postihlo v dubnu 1979. Z krasových jevů se v oblasti nachází několik jeskyní, některé jsou chráněny jako přírodní památka.

Makarská riviéra
Makarská riviéra

Makarská riviera  - oblast chorvatského pobřeží zhruba na třetině cesty ze Splitu do Dubrovníku - je bezesporu jedním z nejkrásnějších míst Chorvatska. Zároveň je také turisticky nejvyhledávanější.

Mostar
Mostar

Mostar je město v Bosně a Hercegovině, nacházející se v kantonu Hercegovina-Neretva v Muslimsko-chorvatské části země. Se svými 105 000 obyvateli je pátým největším městem v zemi a leží na řece Neretva.

Omiš
Omiš

Omiš je významným centrem turistického ruchu v Dalmácii. Leží cca 25 km jižně od Splitu. Omiš je kulturním a společenským centrem Omišské riviery.

Sarajevo - hlavní městé Bosny a Hercegoviny
Sarajevo - hlavní městé Bosny a Hercegoviny

Sarajevo je hlavním městem Bosny a Hercegoviny. Historickou částí Sarajeva je i v 90. letech 20. století oddělené nové město Istočno Sarajevo, ležící v Republice srbské. Se svými 597 416 obyvateli a rozlohou 141,5 km2 je největším městem v zemi. Sídlí v něm Předsednictvo, parlament, vláda, ústavní soud, centrální banka, nejvyšší orgány Federace BaH a Kantonu Sarajevo.