CK SLAN tour - logo

Další informace

Cannes - město slavného filmového festivalu
Cannes - město slavného filmového festivalu

Město Cannes je nazýváno rozmazlenou primadonou Azurového pobřeží. Historické jádro na hoře Le Suquet je velice skromné, zato nová epocha města, která odstartovala v 2. pol. 19. stol., vtiskla městu jeho vznešenou a bohatou tvář. V té době se totiž původně rybářský přístav se 4 500 obyvateli začal měnit v mondénní lázně. Ve městě se začaly stavět luxusní hotely lemující promenádu La Croisette.

Monako
Monako

Monako - Monacké knížectví je druhý nejmenší stát na světě. Monako je městský stát a to znamená, že se skládá pouze z jediného města, které je zároveň hlavním. Nachází se na středomořském pobřeží francouzské riviéry - Azurového pobřeží. Je to země s největší hustotou zalidnění na světě - na 1 km2 připadá 16 620 obyvatel.

Nice
Nice

Nice je největším letoviskem na Azurovém pobřeží s bohatou historií, která se počíná psát už od dob antických. Po staletí bylo město vyhledávaným prázdninovým cílem šlechty a honorace a dnešní hosté mohou stále obdivovat jeho oslnivou krásu, jedinečnou atmosféru Anglické promenády, pěkné pláže a velkolepé paláce, hotely a městské domy z minulého století.