CK SLAN tour - logo

Další informace

Itálie
Itálie

Itálie je stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově.
Na severu hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán a San Marino. Z východu Itálii omývá Jaderské moře, z jihu Jónské moře a ze západu Tyrhénské moře a Ligurské moře. Itálie má celkem 7600 km pobřeží (Jaderské moře, Jónské moře, Tyrhénské moře a Ligurské moře). K Itálii patří také dva velké ostrovy ve Středozemním moři: Sardinie a Sicílie.

Švýcarsko
Švýcarsko

Švýcarsko je vnitrozemský stát v jihozápadní části střední Evropy, je federativní republikou tvořenou 26 historickými kantony. Tato země nabízí na malém prostoru kaleidoskop krajinné, klimatické a kulturní romanitosti.

Bergamo
Bergamo

Bergamo je italské město ležící v oblasti Lombardie a hlavní město stejnojmenné provincie. Nachází se asi 40 km severovýchodně od Milána v předhůří Alp. V současnosti má okolo 113 000 obyvatel.

Bernina Express
Bernina Express

Tři železniční tratě se dosud "probojovaly" na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO: rakouský Semmering, indický Daržiling a nejčerstvěji švýcarská Bernina, unikátní dráha překračující Alpy na trase mezi švýcarským Churem a italským Tiranem.

Lago Maggiore - druhé největší jezero Itálie
Lago Maggiore - druhé největší jezero Itálie

Lago Maggiore, což v překladu znamená "velké jezero", je jezero ležící částečně ve třech italských regionech a švýcarském kantonu. Jezero má rozlohu 212,5 km², z čehož 80,1 % leží v Itálii a zbývajících 19,9 % ve Švýcarsku.

Lugano - švýcarské Rio de Janeiro
Lugano - švýcarské Rio de Janeiro

Lugano je město, jemuž se někdy říká švýcarské Rio de Janeiro. Stačí se podívat na homolovité vrchy obklopující vodní plochu, aby člověk pochopil proč. Jsme v Luganu.

Milano - město módy
Milano - město módy

Město na severu země v Lombardii se v období průmyslové revoluce rozvinulo v hospodářsky nejvyspělejší italské město. Spolu s městy Turín (Torino) a Janov (Genova) tvoří největší ekonomickou a hospodářskou sílu současné Itálie. Trojhvězdí měst je také nazýváno průmyslový trojúhelník.

Svatý Mořic - kouzlo zimy na vrcholu světa
Svatý Mořic - kouzlo zimy na vrcholu světa

Bývá nazýván "vrcholem světa", a ne neprávem. Svatý Mořic je snad nejznámějším evropským centrem zimních sportů a radovánek. Díky své nadmořské výšce 1865 metrů má toto mondénní lyžařské středisko s 322 slunečnými dny v roce jistotu, že tu bude sníh od prosince až do května.