CK SLAN tour - logo

Další informace

Itálie
Itálie

Itálie je stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově.
Na severu hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán a San Marino. Z východu Itálii omývá Jaderské moře, z jihu Jónské moře a ze západu Tyrhénské moře a Ligurské moře. Itálie má celkem 7600 km pobřeží (Jaderské moře, Jónské moře, Tyrhénské moře a Ligurské moře). K Itálii patří také dva velké ostrovy ve Středozemním moři: Sardinie a Sicílie.

Švýcarsko
Švýcarsko

Švýcarsko je vnitrozemský stát v jihozápadní části střední Evropy, je federativní republikou tvořenou 26 historickými kantony. Tato země nabízí na malém prostoru kaleidoskop krajinné, klimatické a kulturní romanitosti.

Livigno
Livigno

Livigno, lyžování Itálie


stále populárnější lyžařské středisko

Livigno, dnes městečko s 5520 obyvateli, se rozkládá ve 12 km dlouhém údolí ve středu Alp v nadmořské výšce 1816 m v blízkosti švýcarských hranic, obklopeno národními parky Stelivo a Engadina. Hory kolem dosahují nadmořských výšek okolo 3000 m n.m. Vesnice je dlouhý pás domů postavených ze dřeva a kamení. Spolu s nedalekou osadou Trepale, nejvýše položenou vesnicí v Evropě, je Livigno jedním z nedůležitějších a nejlépe vybavených středisek v Alpách, po celý rok tak nabízí turistům překrásnou dovolenou blízko přírody, i alpským tradicím.

Svatý Mořic - kouzlo zimy na vrcholu světa
Svatý Mořic - kouzlo zimy na vrcholu světa

Bývá nazýván "vrcholem světa", a ne neprávem. Svatý Mořic je snad nejznámějším evropským centrem zimních sportů a radovánek. Díky své nadmořské výšce 1865 metrů má toto mondénní lyžařské středisko s 322 slunečnými dny v roce jistotu, že tu bude sníh od prosince až do května.