CK SLAN tour - logo

Další informace

Francie
Francie

Francie, oficiální název Francouzská republika (République française) je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází v západní Evropě. Součástí Francouzské republiky jsou také zámořská území v Karibiku, Severní a Jižní Americe, v Indickém oceánu a Oceánii.

Blois
Blois

Město, které je plné malebných střech, cihlových komínů a úzkých uliček nám představuje století francouzské architektury - to je Blois. Ve středověku bývalo hlavním městem Francie. Bylo domovem Františka I. a Ludvíka XIII. a sloužilo jako základna, z níž Johanka z Arku shromažďovala svou armádu, která nakonec osvobodila Orléans.

Chenonceaux
Chenonceaux

Jedná se o druhý nejnavštěvovanější zámek ve Francii, hned po Versailles.

Cheverny
Cheverny

Nachází se v kraji Sologne, v oblasti Blois a patří k nejdůležitějším zámkům na Loiře. Zámek a pozemky kolem něho jsou již sedm století majetkem rodiny markýze de Vibraye. Markýzova rodina sídlí v jednom z křídel zámku a fotografie příslušníků rodiny vás provázejí v mnohých komnatách zámku.

Paříž - město na Seině
Paříž - město na Seině

Paříž (http://www.paris-anglo.com), město superlativů a očekávání. Co ještě říct k tomu, co už bylo nesčetněkrát řečeno. Snad jenom to, že pokud jedete do města na Seině poprvé, nechtějte vidět všechny památky a muzea za ty 3-4 dny. Méně je někdy více a to platí obzvláště pro Paříž. Pokud jste již v Paříži byli a turistické atrakce jste již viděli, doporučovali bychom abyste opustili turistické magistrály a objevovali Paříž neturistickou, Paříž Francouzů. Je zbytečné při každé z vašich návštěv Paříže se přesvědčovat, jestli Montmartre nebo Vítězný oblouk ještě stojí. Vězte, že stojí a většinou se vůbec nezměnily.

Versailles
Versailles

Symbol velikosti krále, státu a vzor snad pro každého "zámeckého architekta" Evropy - to jsou Versailles. Když se Ludvík XIV. (1638-1715) rozhodl, že přestaví malý lovecký zámeček svého otce ve Versailles 20 kilometrů západně od Paříže na nádherný palác bylo králi Slunce právě 23 let. Francouzští panovníci sídlili v Louvru od 13. století. Od roku 1661 se Versailles staly rezidencí a sídlem vlády a absolutním mocenským centrem Francie.