CK SLAN tour - logo

Další informace

Alcobaca - městečko s klášterem Panny Marie
Alcobaca -  městečko s klášterem Panny Marie

Alcobaca je městečko s několika menšími historickými památkami převážně ve stylu čisté a nepřeplácané gotiky. Hlavní dominantou města je však známý cisterciácký klášter ze 12. století, který se nachází na hlavním náměstí a nachází se na seznamu UNESCO.

Algarve - na konci Evropy
Algarve - na konci Evropy

Algarve je nejjižnější portugalský region s hlavním městem Faro. V celém regionu žije v současnosti kolem 396 000 obyvatel. Jedná se o hlavní turistickou oblast Portugalska.

Coimbra
Coimbra

Coimbra je město v Portugalsku. Nachází se v centrální části Portugalska, v regionu Beira. Leží na řece Mondego, 195 km severně od Lisabonu. Město má zhruba 150 000 obyvatel, nicméně v celé metropolitní oblasti žije asi na 435 000 obyvatel.

Évora - středověký klenot Portugalska
Évora - středověký klenot Portugalska

Évora je město, jež se choulí za středověké hradby, kde na turisty historie číhá na každém kroku. Je to také město krásných úzkých křivolakých uliček. Mimo jiné se zde nachází dvacet kostelů a klášterů a strašidelná kostnice, kde se lebky proměnily ve stěny, sloupy a klenbu.

Fatima - významné poutní místo
Fatima - významné poutní místo

Fatima je městečko v Portugalsku a především jedno z nejznámějších katolických poutních míst na světě. Fatima má asi 10 000 obyvatel a leží v okrese Santarém ve středním Portugalsku, 123 km severně od Lisabonu.

Lisabon - hlavní město Portugalska
Lisabon - hlavní město Portugalska

Lisabon je hlavním a největším městem Portugalska. V současnosti zde žije okolo 570 000 obyvatel, v okolí města pak žije více než 3 000 000 obyvatel. Zajímavostí je, že je Lisabon nejzápadnějším hlavním městem na evropské pevnině.

Porto - metropole severu
Porto - metropole severu

Porto je úžasné město, které nám nabízí moře, víno, křivolaké uličky, obchodní bulváry, kina, kluby - všechno, co si budete přát. Mimo jiné je město zapsáno na seznamu UNESCO.

Sintra
Sintra

Sintra je jedním z nejkrásnějších míst Portugalska, při jeho návštěvě si budete připadat jako v pohádce. Město obsahuje spoustu historických památek, z nichž jsou některé velmi pěkně dochované a tak není divu, že město najdeme na seznamu UNESCO.

Tomar - historické templářské město
Tomar - historické templářské město

Tomar je malé město v centrální části Portugalska, na břehu řeky Nabao, v distriktu Santarém. Je významné především tím, že bylo sídlem Řádu templářských rytířů (Kristových rytířů) v Portugalsku. Klášter a hrad, který zde po sobě rytíři zanechali patří k nejvýznamnějším evropským památkám a nachází se na seznamu UNESCO.