CK SLAN tour - logo

Další informace

Francie
Francie

Francie, oficiální název Francouzská republika (République française) je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází v západní Evropě. Součástí Francouzské republiky jsou také zámořská území v Karibiku, Severní a Jižní Americe, v Indickém oceánu a Oceánii.

Calanche
Calanche

Je nejrozsáhlejší lokalitou zvětrávání skal v celé Evropě. Lokalita je přírodní rezervací a je zapsána v seznamu UNESCO.

Corte
Corte

Corte leží v geografickém středu ostrova v kdysi jen těžko přístupných místech horské soutěsky, kterou protéká řeka Tavignano. V tomto horském městečku žije okolo 5 700 obyvatel a mnoho studentů zdejší univerzity.

Filitosa - místo megalitů
Filitosa - místo megalitů

Jde o nejvýznamnější megalitické naleziště na Korsice nacházející se na vršku malého kopce a táhnoucí se do vzdálenosti cca. 400 metrů.

Sartene - město mafiánů
Sartene - město mafiánů

Je považováno za nejkorsičtější z korsických měst. Architektura města je opravdu velmi okázalá a na první pohled je zřejmé, že majitelé při stavbě penězi nešetřili. Vždyť ve městě rádi sídlili mafiánští kmotři. Možná právě proto bývá město poměrně málo navštěvované turisty.