CK SLAN tour - logo

Další informace

Edinburgh
Edinburgh

Hlavní město středověkého skotského království - Edinburgh je nejlákavější město v severní Evropě. S hradem na vrcholku hory, který shlíží do hloubek prázdných jezer, směrem k sídlu krále Artuše, vytváří město Edinburgh působivou atmosféru. Přesto, že centrum Edinburghu je autonomní, právní, církevní a administrativní sféra, je druhé největší skotské město také místem, kde každé ráno chodí mlékař od domu k domu a stěží otevřete mapu, aniž by vám byla hned nabídnuta pomoc.

Fort William
Fort William

Městečko posazené jihozápadně od Inverness na jižním konci jezera Loch Ness. Nabízí tak  východisko pro túry do jezernaté oblasti.

Glencoe
Glencoe

Glencoe je samotnými Skoty označováno jako nejkrásnější údolí ve Skotsku.

Loch Ness
Loch Ness

Lochnesská příšera - Opravdová sláva Velkého Glenu není dána geologickými ani geografickými skutečnostmi, ale mýtem, neboť příšera z Loch Nessu je známa po celém světě. Ti, kde příšeru pozorovali, i expedice, které se za ní vypravily, včetně těch, které se do vědeckého roucha jen halily, strávily nespočetné hodiny zkoumáním hladiny i hlubin jezerních vod, hledajíce tohoto bájného tvora.

Military Tattoo
Military Tattoo

Military Tattoo je bezesporu nejslavnější skotský festival. Koná se každoročně v srpnu v Edinburghu. Je to jedna z největších hudebních  a světelných show na světě.  Koná se na nádvoří edinburgského hradu.

Orkney
Orkney

Souostroví Orkney leží severně od centrálního Skotska, na rozmezí Severního moře a Atlantiku. Souostroví Orkneje je úchvatné především pro své rozeklané skalnaté pobřeží, ptačí rezervace a megalitické památky. Na své si však přijdou i milovníci mořské fauny.

Stirling Castle
Stirling Castle

Hrad Stirling byl postaven na vrcholu strmého svahu, což umožňovalo kontrolovat rozsáhlé okolí, osadu Forth a okolní venkov. Byl postaven jako královská rezidence Alexanderem II. v roce 1226.