CK SLAN tour - logo

Další informace

Švýcarsko
Švýcarsko

Švýcarsko je vnitrozemský stát v jihozápadní části střední Evropy, je federativní republikou tvořenou 26 historickými kantony. Tato země nabízí na malém prostoru kaleidoskop krajinné, klimatické a kulturní romanitosti.

Grindelwald
Grindelwald

Grindelwald je horské středisko ležící ve výšce 1034 m.n.m. pod proslulou severní stěnou Eigeru. Nabízí nepřeberné množství nádherných přírodních scenérií, sportovních i turistických aktivit.

Gruyéres = nejšvýcarštější Švýcarsko
Gruyéres = nejšvýcarštější Švýcarsko

Gruyéres - o tomto městečku Švýcaři tvrdí, že v něm najdete to "nejšvýcarštější Švýcarsko". Nachází se v předhůří Alp a po dobu 500 let zde bylo sídlo hrabat z Gruyéres. Dnes je největším turistickým lákadlem místní výrobna věhlasného sýra Gruyére.

Luzern - klenot Švýcarska
Luzern - klenot Švýcarska

Luzern leží na břehu Vierwaldstättského jezera, které patří mezi nejkrásnější švýcarská jezera. Jezero někdy bývá nazýváno Luzernské jezero nebo složenina Vierwaldstättrsee složitě překládána jako Čtyřkantonální jezero, podle lesnatých kantonů Uri, Schwyz, Unterwalden a Luzern, na jejichž rozhraní leží.

Matterhorn - jedna z nejkrásnějších hor Evropy
Matterhorn - jedna z nejkrásnějších hor Evropy

Francie má svou Eifelovku, Itálie šikmou věž v Pise a Švýcarsko? Matterhorn. A u jehu úpatí leží Zermatt (1 620 m n. m). Ponořte se do fascinujícího světa sněhu a ledu i v ledovém paláci na Matterhornu - Matterhorn glacier paradise (3 820 m n. m.) nebo vyjeďte na Gornergrat (3 089 m n. m.) a užijte si omračující výhledy.

Mt. Blanc - nejvyšší hora Evropy
Mt. Blanc - nejvyšší hora Evropy

Jde o největší alpský žulový masív se stejnojmenným nejvyšším vrcholem Alp (4 807 m.n.m.), ležící na francouzsko-italské hranici.

Zermatt - městečko s nejfotografovanější horou světa
Zermatt - městečko s nejfotografovanější horou světa

Zermatt je město nacházející se ve Švýcarsku v kantonu Wallis. Žije v něm na 5600 obyvatel a patří mezi nejznámější lyžařská střediska ve Švýcarsku a v celé Evropě. Nad městem se tyčí známá hora Matterhorn.

Ženeva - nejmenší velkoměsto světa
Ženeva - nejmenší velkoměsto světa

Ženeva bývá nazývána nejmenším velkoměstem pro svůj obrovský mezinárodní význam, který kontrastuje s relativně malým počtem obyvatel. Na území Ženevy žije pouze přibližně 160 000 obyvatel. Ženeva se stala sídlem mnoha mezinárodních organizací (ačkoliv některých není ani členem) a sídlem mnoha jednání na nejvyšší úrovni.