CK SLAN tour - logo

Další informace

Irsko
Irsko

Irsko je stát v severozápadní Evropě, zaujímající zhruba pět šestin povrchu stejnojmenného ostrova, který byl poprvé rozdělen 3. května 1921. Je ohraničena Severním Irskem (částí Spojeného království na severu, Atlantským oceánem na západě, Irským mořem na východě a Keltským mořem a Průlivem sv. Jiří na jihu a jihovýchodě). Z právního hlediska je termín Irská republika popis státu, ale Irsko je jeho jméno. Zajímavostí je, že V cizině žije více lidí irského původu (desítky miliónů), než v samotné zemi.

Dublin
Dublin

Dublin, je hlavní a největší město Irské republiky. Má rozlohu 114,99 km2 a jeho počet obyvatel se pohybuje okolo 500 000. Celá aglomerace (Greater Dublin Area) pak zahrnuje asi 1,1 milionu obyvatel.

Glendalough - překrásný staroirský klášter
Glendalough - překrásný staroirský klášter

Neměli byste vynechat na své dovolené nejvýznamnější a nejmalebnější staroirský klášter, tzv. Glendalough, který se nachází v překrásném údolí a je přezdívaný "Irskými Delfami"

Hrabství Wicklow s nejvyšším pohořím v zemi
Hrabství Wicklow s nejvyšším pohořím v zemi

Hrabství Wicklow nenabízí pouze krásné horské scenérie, ale také nádherné parky a arboreta. Wicklow Way je turistickou trasou patřící mezi nejoblíbenější a nejdelší v Irsku (132 km). Je zřetelně značená a vede napříč Dublinským a Carlowským hrabstvím.

Powerscourt Gardens - nejkrásnější zahrady v Irsku
Powerscourt Gardens - nejkrásnější zahrady v Irsku

Úplně jiné Irsko je ukryto v hrabství Wiclow nedaleko vesničky Enniskerry.