CK SLAN tour - logo

Další informace

Itálie
Itálie

Itálie je stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově.
Na severu hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán a San Marino. Z východu Itálii omývá Jaderské moře, z jihu Jónské moře a ze západu Tyrhénské moře a Ligurské moře. Itálie má celkem 7600 km pobřeží (Jaderské moře, Jónské moře, Tyrhénské moře a Ligurské moře). K Itálii patří také dva velké ostrovy ve Středozemním moři: Sardinie a Sicílie.

Florencie
Florencie

Florencie, starobylá metropole Toskánska, je dnes hlavním městem stejnojmenné italské provincie, sídlem univerzity a arcibiskupa. Jestliže ve starověku byla Itálie pod vlivem Říma, od středověku až po novověk byla středem duchovního rozvoje většinou Florencie, zde také dosáhlo rozkvětu italské umění. Město má v současnosti okolo 470 000 obyvatel a ročně musí zvládnout nápor více než 6 miliónů turistů.

Pisa - místo slavné šíkmé věže
Pisa - místo slavné šíkmé věže

Šikmá věž se nachází v Itálili v Pise. Stojí na Náměstí zázraků, společně s dómem (katedrálou) a kruhovým baptisteriem (křestní kaplí). Je vysoká 56 metrů a jako její stavební materiál byl použit bílý mramor.