CK SLAN tour - logo

Další informace

Grossglockner - neboli Velký zvon
Grossglockner - neboli Velký zvon

Grossglockner je nejvyšší hora Rakouska, která se nachází ve skupině Glockner patřící do Vysokých Taur. Nachází se na hranicích spolkových zemí Korutany a Tyrolsko. Štíhlá, ledovcovo-skalnatá pyramida v bočním výběžku hlavního alpského hřebene připomíná svým tvarem zvon - odtud tedy název "Velký zvon" (Grossglockner).

Kaprun
Kaprun

Středisko Kaprun, které se rozprostírá na úpatí nejznámějšího ledovce Kitzsteinhorn v oblasti nazávané Europa Sport Region patří mezi centra s nejpropracovanější organizací rekreačních a sportovních aktivit.

Königsee - nejčistší jezero
Königsee - nejčistší jezero

Ledovcové jezero Königsee leží v jihovýchodní části Bavorska v Berchtesgadenském národním parku. Königsee obklopují strmé stěny Berchstesgadenských kopců, kterým dominuje masiv Watzmann s nejvyšším vrcholem 2713 m.n.m.

Krimmelské vodopády - nejvyšší vodopády Evropy
Krimmelské vodopády - nejvyšší vodopády Evropy

Krimmelské vodopády jsou se svou výškou 380 m nejvyšší v Evropě a páté nejvyšší na světě. Tyto vodopády byly jako jediné mezi mnoha přírodními památníky Rakouska v letech 1967 a 1987, oceněny diplomem Evropské rady, který je zároveň statusem chráněné památky.

Salzburg - město s krásným historickým centrem
Salzburg - město s krásným historickým centrem

Salzburg je statutární město a hlavní město rakouské spolkové země Salcbursko. Nachází se nedaleko hranic s Německem na řece Salzach. V současnosti má 150 000 obyvatel a je čtvrtým největším městem Rakouska. Celé Staré město (historické městské jádro) bylo roku 1996 zařazeno na seznam UNESCO a je jedinečné ve své celistvosti.

Zell am See
Zell am See

Zell am See je stále populárnější rakouské lyžařské středisko. Mezi českými lyžaři je to rozhodně jedna z nejoblíbenějších lyžařských oblastí Rakouska ležící v překrásné přírodě mezi jezerem na úpatí hory Schmittenhöhe a městečkem Kaprun pod ledovcem Kitzsteinhorn a nesoucí oficiální název Europa Sportregion.