CK SLAN tour - logo

Další informace

Polsko
Polsko

Polsko je velký stát v centru Evropy, ležící mezi Vislou a Odrou, u Baltského moře. Pro turisty je atraktivní zemí kvůli bohatstvím přírody, historickým památkám, tradici, zajímavé současnosti a pohostinnosti.

Gdaňsk - Město Solidarnosti
Gdaňsk - Město Solidarnosti

Gdaňsk je jedno z nejstarších a největších polských měst, ležící v Pomoří na řece Visle na břehu Baltského moře (Gdaňský záliv). Město je metropolí Pomořského vojvodství.

Krakov - hlavní město polské kultury
Krakov - hlavní město polské kultury

Krakov je metropole Malopolského vojvodství v jižním Polsku, v historické zemi Malopolsku. V součstnosti zde žije okolo 750 000 obyvatel. Krakov je bezesporu nejkrásnějším a také nejzajímavějším městem Polska. Po zásluze je tedy nejčastěji navštěvovanou turistickou atrakcí země.

Leba - pohyblivé duny
Leba - pohyblivé duny

Leba je město, ale především polské pobřeží v jeho okolí, jež obsahuje bílé pláže posypané drobnými kamínky, pohyblivé pískové duny, hluboké borovicové lesy, louky a rozlehlá jezera plné ptáků. Kromě přírody zde lze navíc navíc obdivovat technické památky na časy hitlerovské okupace.

Malbork - největší středověký hrad Evropy
Malbork - největší středověký hrad Evropy

Cihlový hrad Malbork je bývalým sídlem velmistra křižáckého řádu, a dnes je největší středověkou stavbou toho druhu v Evropě. Objekt je zapsán na seznamu UNESCO.

Mazurská jezera - oblast nádherné přírody
Mazurská jezera - oblast nádherné přírody

Mazurská jezera představují soustavu desítek vzájemně propojených jezer, které jsou obklopeny hlubokými lesy. Každý, kdo tuto oblast navštíví, je překvapen nejen krásou zdejšího regionu, ale také jeho čistotou, úhledností a zachovalostí. Jedna z mnoha místních přírodních rezervací, rezervace na jezeru Luknajno, je dokonce zapsána na seznamu UNESCO.

Sopoty - letovisko u Baltského moře
Sopoty - letovisko u Baltského moře

Sopoty jsou město v severním Polsku v Pomořském vojvodství u Gdaňského zálivu v Baltském moři. Nachází se mezi městy Gdaňsk a Gdyně, se kterými tvoří tzv. Trojměstí.

Varšava - hlavní město Polska
Varšava - hlavní město Polska

Varšava je hlavní a největší město Polska. Varšava leží ve středním Polsku v historickém Mazovsku na středním toku Visly ve Varšavské kotlině v průměrné výšce 100 metrů n. m. V současnosti má okolo 1,7 milionu obyvatel.

Wieliczka - solné doly pod zemí
Wieliczka - solné doly pod zemí

Wieliczka se nachází zhruba 10 km na jihovýchod od centra Krakova. Každoročně přijíždí místní unikátní solné doly pod zemí obdivovat téměř 800 000 návštěvníků. Návštěva tohoto dolu má bezesporu jednu velkou výhodu pro všechy cestovatele a turisty. Teplota v něm je totiž po celý rok konstantní a pohybuje se okolo +14 stupňů Celsia.