CK SLAN tour - logo

Další informace

Irsko
Irsko

Irsko je stát v severozápadní Evropě, zaujímající zhruba pět šestin povrchu stejnojmenného ostrova, který byl poprvé rozdělen 3. května 1921. Je ohraničena Severním Irskem (částí Spojeného království na severu, Atlantským oceánem na západě, Irským mořem na východě a Keltským mořem a Průlivem sv. Jiří na jihu a jihovýchodě). Z právního hlediska je termín Irská republika popis státu, ale Irsko je jeho jméno. Zajímavostí je, že V cizině žije více lidí irského původu (desítky miliónů), než v samotné zemi.

Carrowmore - jedno z největších pohřebišť v Evropě
Carrowmore - jedno z největších pohřebišť v Evropě

Carrowmore je jedním z nejrozsáhlejších pohřebišť megalitických hrobů v Irsku. Carrowmore leží 5 km na jihozápad od města Sliga.

Clifden - městečko proslavené trhy s poníky
Clifden - městečko proslavené trhy s poníky

Toto město se nalézá na západě Irska na konci stejnojmenné zátoky. Je situováno kolem řeky Owenglin. Rozkošné městečko chráněné pohořím Twelve Bens zaujme barevnými domky a rušným náměstím, na které shlížejí dvě kostelní věže.

Connemary - drsná a nespoutaná krajina
Connemary - drsná a nespoutaná krajina

Pojďte objevit kouzlo nespoutané connemarské krajiny, jeden z hlavních cílů všech milovníků outdooru. Jedná se o kraj hrabství Galway tvořený rašeliništi, vřesovišti, horami a členitým pobřežím bouřlivého Atlantiku s krásnými písečnými plážemi.

Dublin
Dublin

Dublin, je hlavní a největší město Irské republiky. Má rozlohu 114,99 km2 a jeho počet obyvatel se pohybuje okolo 500 000. Celá aglomerace (Greater Dublin Area) pak zahrnuje asi 1,1 milionu obyvatel.

Galway - kulturní a univerzitní centrum Irska
Galway - kulturní a univerzitní centrum Irska

Město na západním pobřeží Irska ve kterém žije asi 70 000 obyvatel. Galway je nádherné irské univerzitní město s bohatou kulturní historií. Díky tomu, že zde existují dvě univerzity, je město známé jako intelektuální a zábavní středisko zároveň. Turisté zde mohou spočinout v nejednom baru a tradičních irských hospůdkách nad džbánem dobrého piva.

Kylemore Abbey - skvostný benediktinský klášter
Kylemore Abbey - skvostný benediktinský klášter

Mezi turistické atrakce patří nejen Connemara National Park, ale také opatství nacházející se v jejím středu - Kylemore Abbey. Romantický neogotický hrad opatřený cimbuřím se nachází na břehu jezera Kylemore.

Severozápadní Irsko
Severozápadní Irsko

Zahrnuje hrabství Donegal, Sligo a Leitrim. Nebetyčné útesy, liduprázdné zlatožluté pláže a skalnaté mysy podél členitého pobřeží hrabství Doneghal ilustrují jednu z nejnespoutanějších scenérií Irska.

Sligo - místo oplývající lasturami
Sligo - místo oplývající lasturami

Jméno tohoto irského města pochází z irského výrazu \\\"Sligeach\\\", který doslova znamená \\\"místo oplývající lasturami\\\". Rozlohou nevelké Sligo s 18 000 obyvateli je hlavním městem stejnojmenného hrabství. Leží pří ústí řeky Garavogue, jejíž nábřeží (Kennedy Parade) je lemováno spoustou příjemných kavárniček a galerií.